Noms d'huracans retirats

17 d’abril del 2006

Els huracans Dennis, Katrina, Rita, Stan i Wilma, tots ells de la històrica temporada 2005 a l'Atlàntic, han estat retirats pel comitè internacional d'huracans de la Organització Meteorològica Mundial (WMO), que inclou la NOAA National Hurricane Center, durant la seva reunió anual celebrada a San Juan, Puerto Rico.

Aquests cinc huracans representen el tipus de tempesta devastadora que és retirada per haver causat la pèrdua de moltes vides humanes, així com enormes danys materials. Aquests noms ja no es faran servir més, per raons de sensibilitat i per establir disticions entre les comunitats científiques i legals.

Per l'any 2011, Dennis, Katrina, Rita, Stan i Wilma han estat substituïts per Don, Katia, Rina, Sean i Whitney, respectivament.

Des de l'any 1953, moment a partir del qual es van començar a batejar els ciclons tropicals, 67 noms han estat retirats (els primers van ser Carol i Hazel, l'any 1954), i amb un total de cinc, 2005 ha estat la temporada amb més noms de tempestes retirades (anterior rècord: quatre l'any 1955, 1995 i 2004).

Els noms per la temporada d'enguany, que començarà l'1 de juny són Alberto, Beryl, Chris, Debby, Ernesto, Florence, Gordon, Helene, Isaac, Joyce, Kirk, Leslie, Michael, Nadine, Oscar, Patty, Rafael, Sandy, Tony, Valerie, William. D'aquesta llista, Kirk susbtitueix Keith, que també va ser retirat degut al seu impacte sobre Mèxic i Belize l'any 2000.

La llista dels noms dels huracans s'actualitza cada sis anys. La del 2006 al 2011 la podeu consultar en aquest enllaç.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP