Ascensió a la Tossa Plana de Lles

13 de setembre de 2017

Aquest dimecres, aprofitant unes bones condicions meteorològiques, hem pujat a la Tossa Plana de Lles. Es tracta del sostre comarcal de la Cerdanya, amb una altura de 2.916 metres, des d'on es pot gaudir d'unes espectaculars vistes del Pirineu.

Després de tres hores d'ascensió, salvant un desnivell de 800 metres, hem fet cim. El sol ens ha acompanyat durant tota la sortida amb una temperatura força agradable. Res a veure amb el temps previst per aquest proper divendres. El pas d'un front i l'arribada d'aire fred en alçada ens deixaran un ambient d'avançada tardor. La temperatura baixarà notablement i la precipitació serà en forma de neu per damunt dels 1.800 metres d'altura.

Avui la visibilitat era excel·lent i això ens ha permès veure molts cims com l'Aneto, el Pedraforca, el Turó de l'Home, les Agudes, el Canigó i el Puigmal, entre d'altres. Durant la ruta i també des del cim hem pogut veure alguns estanys d'origen glacial. La manca de precipitació durant l'estiu queda ben palesa en l'estat de la vegetació. A més de cavalls i vaques pasturant, hem pogut veure diverses aus rapinyaires i dues marmotes.

El cim

Estanys de la Muga

Muntanyes d'Andorra i l'Aneto al fons

Estany Gran de Setut


Autor fotografies: Diego Lázaro

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP