Eclipsi total de Sol

22 d’agost de 2017

Ahir, 21 d'agost de 2017, va tenir lloc un eclipsi total de Sol als Estats Units d'Amèrica. En una estreta franja de la superfície terrestre, entre Salem (Oregon) i Charleston (Carolina del Sud), es va fer nit durant aproximadament dos minuts. Tot un espectacle poder veure la corona solar i les estrelles. Fora d'aquesta franja i en els països propers, l'eclipsi va ser parcial, amb la Lluna cobrint una part del disc solar.

Un eclipsi solar ocorre quan la Lluna s'interposa entre la Terra i el Sol, ocultant total o parcialment la imatge del Sol des de la Terra. L'eclipsi total només es produeix quan la Lluna nova i el Sol estan perfectament alineats, bloquejant tots els raigs directes de l'estrella.

L'última vegada que un eclipsi solar total es va poder veure en tot el territori dels Estats Units va ser el 8 de juny de 1918. A Catalunya, haurem d'esperar fins al 12 d'agost de 2026 per a poder gaudir d'aquest espectacular fenomen astronòmic.

Un grup d'astrònoms, format per membres del projecte STARS4ALL, van viatjar a l'estat d'Idaho per a observar i retransmetre en directe l'eclipsi a través de la pàgina web d'Sky-live.tv. Les següents imatges (captures de pantalla) corresponen a diversos moments de l'eclipsi obtinguts per les càmeres de l'expedició situades a les poblacions d'Arco i Mackay.Font imatges: Sky-live.tv
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP