Els 11 tornados de la supercèl·lula

26 de maig del 2016


Una supercèl·lula és un tipus de tempesta associada a fenòmens de temps server (grans pedregades, pluges intenses, molt aparat elèctric i tornados) que acull en el seu interior un mesocicló: un profund corrent d’aire ascendent en rotació.

Per a que una supercèl·lula es formi cal que es produeixi un xoc entre dues masses d’aire ben diferents: una d’elles ben càlida i humida i l’altra seca i força freda. Això provocarà que l’energia potencial de convecció disponible sigui elevada. Caldrà també que el corrent ascedent estigui ben establert, permetent una gran extensió vertical del núvols, juntament amb un canvi dels vents amb l’altitud on canvia la direcció. A diferència de la majoria de tempestes, una supercèl·lula es pot mantenir activa durant un període de temps prolongat, encara que les condicions al seu voltant ja no siguin favorables per a la formació de nous nuclis tempestuosos.

El passat 24 de maig de 2016 es va formar una potent supercèl·lula a prop de Dodge City (Kansas, EUA). Un grup de caçatempestes la van anar seguint des dels seus vehicles i van poder veure fins a un total d'onze tornados, tal i com ens mostren en aquest espectacular vídeo.


Font vídeo: Youtube

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP