La primera onada de calor de l'estiu

25 de juny de 2015

Diumenge passat vam donar la benvinguda a l'estiu i enguany la calor no es farà esperar. La presència de les altes pressions afavorirà l'arribada d'una massa d'aire molt càlid procedent del nord d'Àfrica que donarà lloc a la primera onada de calor de la temporada. Cal remuntar-se fins a l'agost de l'any 2012 per trobar una situació meteorològica similar a la que viurem durant les properes jornades.

El temps es mantindrà ben estable amb domini del cel serè i unes temperaures molt altes durant les hores diurnes. Es preveuen uns valors màxims per sobre dels 35º a l'interior i que podran arribar fins al llindar dels 40º en punts de Ponent i de l'interior de les Terres de l'Ebre. A les comarques de la costa, la temperatura quedarà frenada al voltant dels 30º per efecte de la marinada, que a la vegada accentuarà la sensació de xafogor.

Meteograma amb temperatura a 850 hPa i precipitació previstes a Barcelona

Consultant els mapes del temps, ara mateix no li veiem el final a aquesta situació d'onada de calor. Així doncs, la setmana vinent continuarà marcada per l'estabilitat amb cels bàsicament serens i unes temperatures clarament superiors a les habituals per aquesta època de l'any.

Amb aquesta calor intensa i sense previsió de pluges a curt i mig termini, s'agreujarà encara més la sequera que estem patint durant aquests darrers mesos.


Font imatge: Wetterzentrale
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP