Boira a Barcelona (04-05-2015)

4 de maig de 2015

L'arribada d'una massa d'aire càlid en alçada ha fet disparar les temperatures durant les últimes jornades. L'aigua del mar encara es manté bastant freda (16,3 ºC mesurats el passat 29 d'abril) i aquest contrast tèrmic provoca que l'aire es condensi i es formin bancs de boira sobre el mar, un fenomen típic d'aquesta època de l'any. A més a més, avui hem tingut vent de mar cap a terra que ha afavorit que la boira hagi pogut arribar fins a la part alta de la ciutat comtal. Ho podem veure en aquesta magnífica fotografia realitzada aquest matí per l'Alfons Puertas, observador meteorològic de l'Observatori Fabra.


Arran de mar la boira era molt tancada i ha reduït notablement la visibilitat, en alguns moments inferior als 100 metres. Les següents fotografies han estat obtingudes al Port Olímpic i Passeig Marítim de la Barceloneta.

 


La boira també ha estat afectat a bona part de la costa catalana. El port de Barcelona ha quedat tancat al trànsit de vaixells i l'aeroport del Prat ha patit retards en les seves operacions i alguns vols han estat desviats a l'aeroport de Reus.

Durant la tarda ha reaparegut la boira al litoral barceloní. Fins demà al matí encara hi haurà condicions favorables per a la formació de boires costaneres. A partir de dimecres gaudirem de més sol.


Autors fotografies: Alfons Puertas / Diego Lázaro
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP