Quan arribarà la tardor meteorològica?

27 d’octubre de 2014

Estem a la recta final d'octubre i seguim amb aquest interminable estiuet. Les grans pertorbacions continuen circulant lluny de casa nostra i impulsen vents de component sud que provoquen temperatures clarament superiors a les habituals per l'època. Amb aquesta estabilitat tan sols es formen alguns bancs de boira o boirines durant les matinades a les valls i fondalades de l'interior i intervals de núvols baixos a prop del mar. De precipitacions, res de res.

La NOAA, amb els registres de la setmana passada, ha elaborat els següents mapes del continent europeu. El primer correspon a l'anomalia de temperatures i l'altre fa referència a les precipitacions. I justament a la península ibèrica és on les temperatures s'han allunyat més dels valors mitjans per aquestes dates i també on menys ha plogut.


Alguns models meteorològics indiquen la possibilitat de canvis per a la setmana vinent amb un notable descens de les temperatures i una major possibilitat de precipitacions. Veurem que acaba succeint. De moment es mantindrà la bonança amb alternança de núvols i clarianes i  amb nits fresques/fredes i migdies molt agradables.


Font imatges: NOAA
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP