Per fi ha plogut!!!

26 de maig del 2014

Avui hem començat la setmana amb un canvi de temps que ha provocat ruixats i tempestes generals. Sens dubte, unes precipitacions molt benvingudes tenint en compte la primavera poc plujosa que estem tenint. En alguns observatoris meteorològics s'han recollit més de 50 mm i al Pirineu, tot i trobar-nos a finals de maig, ha tornat a nevar.


 

Durant el matí i migdia, les precipitacions han escombrat, de sud-oest a nord-est, gran part del país. Després s'han obert algunes clarianes però ràpidament han tornat a crèixer nous nuclis de precipitació, especialment a la meitat nord del país. Cap al vespre, també n'han sorgit, de caràcter tempestuós, a les comarques del litoral i prelitoral central. Al barri de Sants de Barcelona hem recollit 23,0 mm que representen la tercera precipitació més important del que portem d'any.

Demà tindrem una petita treva. Encara hi haurà força intervals de núvols que a la tarda podran deixar nous xàfecs a l'extrem sud i a les comarques del nord-est. La inestabilitat tornarà a augmentar dimecres amb l'arribada d'una nova pertorbació que ens portarà una altra tongada de ruixats i tempestes, que podran ser fortes i anar acompanyades de calamarsa.

Font imatges: Sat24 / Meteocat
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP