Primer temporal de la tardor 2013

19 de novembre de 2013

Setmanes i setmanes esperant a que arribés la tardor i finalment hem fet un bon salt cap a l'hivern. Deixem enrere un temporal que ha provocat un important canvi en el paisatge del país. La meteorologia s'ha despertat!


Després d'una llarga sequera, les precipitacions han estat generals i abundants, amb una gran quantitat de registres per sobre dels 100 mm i puntualment superiors als 200 mm. La nevada ha estat generosa a tot el Pirineu i diverses estacions d'esquí ja obriran les portes aquest proper cap de setmana. La neu també ha fet acte de presència a diverses comarques interiors de l'extrem sud. Durant aquestes últimes jornades també han estat notícia les fortes ventades, responsables també d'una notable alteració marítima a tot el litoral català. Tot plegat acompanyat d'una marcada davallada de les temperatures. La roba d'abric ja és imprescindible!

Al barri de Sants de Barcelona, entre dissabte i dilluns, hem recollit un total de 98,2 mm. La precipitació anual se situa ara mateix en els 505,0 mm. A continuació podeu veure el mapa de les pluges acumulades durant aquest temporal elaborat per en Sergi Corral, observador meteorològic del barri de Sant Andreu de la ciutat comtal.Font imatges: EUMETSAT / Sergi Corral
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP