Les primeres nevades de la temporada

15 d’octubre del 2012

 Pirineus nevats des del satèl·lit Aqua (15-10-2012)

El pas d'una línia frontal, entre ahir diumenge i aquesta matinada, ha deixat enfarinades les muntanyes del Pirineu. La primera nevadeta de la temporada va tenir lloc a finals de setembre, però la d'avui ha estat més general i una mica més generosa. A les parts més altes del Pallars Sobirà, Val d'Aran i Cerdanya s'han acumulat gruixos de neu d'entre 10 i 15 centímetres. Podeu consultar més gruixos de neu en aquest llistat elaborat pel Meteocat.

Aquesta nevada ha anat acompanyada d'un marcat descens de les temperatures, amb valors mínims que s'han situat per sota del llindar dels 0ºC a l'àrea pirinenca. Durant els propers dies es produirà un ascens de les temperatures, sobretot diurnes, i a partir de dijous podríem tenir una nova tongada de precipitacions. Segurament aquesta neu desapareixerà però esperem poder gaudir de moltes més nevades durant aquest proper hivern.

A continuació, un parell de fotografies de la nevada. La primera, realitzada per en Ramon i la Conxi, des del Port de la Bonaigua. La segona, de la serra del Cadí, és obra de l'Andreu Martin. A tots tres, gràcies per compartir-les a través de les xarxes socials!

 



Font imatge satèl·lit: NASA
Autors de les fotografies: Ramon i Conxi / Andreu Martin

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP