3a onada de calor de l'estiu 2012

15 d’agost del 2012

La canícula és estadísticament el període de temps, que s'estén des del 15 de juliol al 15 d'agost, més calorós de l'any a la totalitat del territori català. Fins ara, aquest estiu hem patit dues onades i un parell de pics de calor. I malgrat el que digui el calendari, la calor no s'ha acabat, sobretot si ens fixem en el que ens mostren els mapes del temps des de ja fa uns quants dies.

Meteograma previst per a la ciutat de Barcelona

A partir de divendres viurem una nova onada de calor, com a conseqüència de l'arribada d'una massa d'aire molt càlida procedent del nord del continent africà. Les temperatures experimentaran un altre notable ascens, amb valors màxims que podran arribar, i inclús superar, el llindar dels 40ºC en punts de l'interior. Al litoral, les temperatures podran passar dels 30ºC, tot plegat amb una marcada sensació de xafogor per efecte de les marinades. 

Les temperatures més altes s'enregistraran durant el cap de setmana, on el temps serà bàsicament assolellat. A partir de dilluns la calor afluixarà molt lentament. No obstant, seguirà fent força calor fins a mitjans de la pròxima setmana.


Font imatge: Wetterzentrale

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP