Tarda de pedregades

5 de juliol del 2012

Tal i com indicaven els models meteorològics, el pas d'una línia frontal i el contrast tèrmic entre les temperatures de superfície i en alçada ha provocat que els núvols convectius poguessin crèixer amb força durant les últimes hores. Aquest matí ja han començat a descarregar les primeres tempestes, però les més fortes han arribat aquesta tarda, procedents de l'Aragó i les comarques del nord de Castelló.


Les tempestes, a més de molts llamps i fortes ventades, han acompanyades d'importants pedregades. En alguns observatoris s'han recollit quantitats superiors als 40-50 litres per metre quadrat. Les comarques de Ponent n'han resultat les més afectades, amb un tamany de les pedres prou considerable. Això ha provocat nombrosos danys a vehicles, mobiliari urbà i camps de conreu i d'arbres fruiters. Demà, un cop el temps encalmi, se'n farà la valoració de les destrosses. Malauradament sembla que seran quantioses.

Durant la tarda han estat nombroses les imatges de les pedregades que han anat circulant per Twitter. Algunes pedres són realment impressionants!

  
Tamany de les pedres caigudes a Agramunt, per Pere Masana (@PereMasana)

Grans pedres caigudes a la comarca de l'Urgell, per Jordi Borda (@jordiborda)

Una altra pedra caiguda a Agramunt, per Joan Pijuan (@pix0rize)


Font imatges: Meteocat / Twitter

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP