Quan volar i esquiar s'uneixen

8 de maig del 2012

El passat 1 de maig va finalitzar la temporada d'esquí al Pirineu català. L'estació de La Masella va ser la darrera en tancar les seves instal·lacions. Enguany l'hivern ha estat marcat per la manca de nevades, especialment al sector oriental de la serralada. El vessant nord del Pirineu sí que va rebre més neu, degut al pas de línies frontals procedents de l'Atlàntic i per adveccions del nord i nordoest.

En canvi, durant aquest primer tram de la primavera, les nevades sí que han estat més generoses i generals al Pirineu i Prepirineu. Les muntanyes no havien estat tan emblanquinades com fins ara. Aquesta neu, tot i que ja no podrà ser utilitzada per a la pràctica dels esports d'hivern, servirà per fer augmentar la reserva d'aigua dels embassaments, un cop es produeixi el corresponent desglaç. Aquest darrer d'abril i el passat mes de novembre van ser força plujosos a gran part de Catalunya. Però en general fa mesos que arrosseguem un important dèficit hídric. Per això, qualsevol precipitació, en forma de pluja o neu, és molt benvinguda.

És hora doncs de guardar els esquís i taula de snowboard. Amb una mica de sort, fins al proper mes de novembre, sempre i quan les condicions del temps i la neu ho permetin. Serà llavors quan es podran tornar a realitzar impressionants descensos com el d'aquest vídeo, on combinen l'esquí i el vol en parapent pels vessants del Mont Blanc. Realment espectacular!!!


Font vídeo: Vimeo

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP