Dimarts amb vent i neu

23 de febrer del 2011

Ahir, els protagonistes de la situació meteorològica van ser el vent i la neu. Des de primera hora de la matinada, el vent de component nord i oest va bufar amb intensitat a l'Empordà, als cims del Pirineu, a les Terres de l'Ebre i les comarques del Camp de Tarragona. Va ser a la zona sud del país on el vent, en aquest cas el mestral, va provocar més incidències, com ara la suspensió durant unes hores del trànsit ferroviari, desperfectes en algunes construccions, danys en el mobiliari urbà o l'accident d'un camió a l'autopista, entre d'altres. Segons ha informat Meteocat, al Santuari de Queralt (Berguedà) es va assolir una ràfaga màxima de 131 km/h, juntament amb els 130 km/h d'El Perelló (Baix Ebre).

Als cims de les muntanyes, la força del vent va ser superior. En Crispin Parra, observador meteorològic de Roda de Barà, va pujar al cim del Mont Caro (Ports de Tortosa-Beseit). Des d'aquest punt, situat a uns 1.440 metres d'altura, va viure un autèntic infern, soportant ràfegues de vent que, segons el seu anemòmetre de mà, van acostar-se als 200 km/h. A continuació podeu veure uns dels vídeos registrats que així ho testimonien.



Per altra banda, aquesta inestabilització del temps va comportar una abundant nevada a bona part del Pirineu occidental, especialment a la seva cara nord. Durant més de vint-i-quatre hores va estar nevant amb alegria, acumulant-se gruixos destacables de neu nova. A la Val dAran, d'entre 20 i 30 centímetres. Però a alta muntanya, els gruixos van superar els 50 centímetres. Un bon exemple són els 59 centímetres de neu acumulats a Certascan (Pallars Sobirà), situat a 2.400 metres d'altura.

En Ramon Baylina, en el seu blog Meteorologia del Pallars, ha publicat avui unes magnífiques fotografies d'aquesta darrera nevada, fins ara la més important de la temporada. No us les perdeu!




Fonts: YouTube, Meteorologia del Pallars, Meteocat i elaboració pròpia

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP