Mortal tempesta de sorra a Egipte

14 de desembre de 2010

El passat cap de setmana, Egipte va viure un fort temporal de pluges i tempestes de sorra. Segons han informat les autoritats egípcies, aquest episodi d’inestabilitat meteorològica ha provocat la mort d’almenys 31 persones, més de cinquanta van resultar-ne ferides i les destrosses materials van ser nombroses.

La majoria de les víctimes van perdre la vida com a conseqüència d’accidents de trànsit, a causa de la mala visibilitat, i per la caiguda de diversos edificis, residencials i industrials. A Egipte, on no es respecten les directrius de construcció i sovint es fan plantes addicionals en els edificis sense permís, és freqüent que tinguin lloc aquests esfondraments.

Els principals ports d’Egipte, a Alexandria i al Mar Roig, van tancar degut als forts vents, la baixa visibilitat i les fortes precipitacions.


Egipte, 13-12-2010


Egipte, 12-12-2010

Analitzant les fotografies realitzades pel satèl·lit Aqua de la NASA podem veure les dimensions i els efectes provocats per aquest temporal. La primera imatge correspon al dilluns 13 de desembre, un cop tot retornada la calma. Amb gran nitidesa es pot apreciar el delta del Nil, els cultius situats al llarg d'aquest riu, el Canal de Suez, el Mar Roig i el relleu del país. En canvi, la segona imatge va ser presa en ple temporal. La nuvolositat més important es concentrava sobre l'àrea deltàica, on es van recollir les quantitats més importants de precipitació. La resta del territori apareixia coberta per una important capa de sorra en suspensió, impulsada pels forts vents de component oest.


Font imatges: NASA
Fonts d'informació: Aljazeera i pròpies

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP