Monsons al Pakistan

14 d’agost del 2010

Des de juliol, Pakistan està patint pluges persistents que han provocat greus inundacions, especialment al nordoest del país. Aquestes precipitacions del monsó han fet que el riu Indus assolís els majors nivells d'aigua dels darrers 110 anys. Fins ara ja s'han comptabilitzat més de 1.600 morts i la vida de 14 milions de persones n'ha resultat afectada, en el que es considera el pitjor desastre natural de Pakistan.


Imatges del satèl·lit Terra on es pot apreciar l'augment del cabal del riu Indus (10-07-2010 - 11-08-2010)

Els monsons d'Àsia són deguts a la diferència de temperatura entre el continent euroasiàtic i l'oceà. A l'estiu, la terra s'escalfa molt més que l'oceà. L'aire calent s'eleva sobre la superfície terrestre, i l'aire fresc i humit procedent de l'oceà es desplaça per a substituir-lo. Aquest aire humit, a mesura que s'escalfa, s'eleva i el vapor d'aigua es condensa, provocant abundants i extenses precipitacions.

Altres països, com Corea del Nord, Xina i l'Índia, també estan patint els efectes d'aquests inusualment intensos monsons, que a més de les inundacions provoquen importants esllavisades del terreny.


Font imatges: NASA

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP