Seguiment de l'onada de calor (22-07-2009)

22 de juliol del 2009

Tal i com indicaven els models meteorològics, la calor intensa està sent notícia. Les temperatures han pujat de forma notable a tot arreu. Avui, a Horta de Sant Joan (Terra Alta), s'ha assolit una màxima de 39,9ºC i, a bona part del país, les màximes s'han situat per sobre del llindar dels 30ºC. Justament a les rodalies d'aquesta població és on es manté un gran incendi, encara descontrolat, que ha causat quatre víctimes mortals, dos ferits molt greus i la pèrdua d'una important massa forestal. La calor, la baixa humitat i el vent estan perjudicant les tasques d'extinció.

A la comarques del litoral, la xafogor ha estat molt marcada. Al llarg de la jornada hi hagut intervals de núvols baixos, restes de les tempestes que de matinada han visitat a diverses comarques catalanes. L'onada de calor també està afectant a d'altres punts de la meitat est i sud peninsular, així com a l'arxipèlag balear. Avui les temperatures s'han disparat de forma molt acusada a l'illa de Mallorca. A la població de Llubi s'han assolit els 41,8ºC de temperatura màxima.


Temperatures màximes a les Illes Balears, 22-07-2009

Demà dijous tindrà lloc el màxim d'aquest episodi de calor. Per efecte del vent (sec i reescalfat), a les comarques del litoral i prelitoral es podrien registrar temperatures màximes superiors als 35ºC, tal i com indica els següent mapa del model MASS. La calor serà intensa, acompanyada d'un baix grau d'humitat relativa. A partir de divendres, les temperatures experimentaran un lleuger descens.


Temperatura en superfície i línies de corrent (MASS)

Font imatges: Meteoclimatic / Meteosim

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP