Llevantada de primera categoria

12 de maig de 2008

L'episodi de llevant, que entre els dies 9 i 11 de maig ha afectat a Catalunya, ha estat molt beneficiós, tot i que puntualment ha provocat alguns danys. La gran quantitat de pluja caiguda ha estat un regal del cel en plena sequera. Ha plogut amb generositat i pràcticament de forma general. Hi hagut molts registres superiors als 100 litres/m², especialment a les comarques del litoral i del prelitoral. També ha plogut en punts de l'interior i a les capceleres d'alguns rius, donant lloc a augments en les reserves d'aigua dels embassaments de les conques internes. Els rius i torrents baixen ara plens d'aigua, com feia mesos que no passava.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), a través d'un informe que es pot consultar a la seva web, les quantitats màximes de precipitació recollida s'han registrat a:

- Torredembarra: 183,0 mm
- PN dels Ports: 182,8 mm
- Prades: 175,0 mm
- Constantí: 161,2 mm
- Mas de Barberans: 155,6 mm

El temporal marítim i de vent ha provocat danys importants a moltes zones del litoral, especialment a les platges, així com la caiguda de molts arbres i mobiliari urbà. Tot i aquestes abundants pluges, segueixen en vigor mesures davant la sequera actual. Al llarg d'aquesta setmana es mantindrà una lleugera situació d'inestabilitat, amb nous ruixats de caràcter irregular que podran afectar a diverses comarques catalanes.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP