Ruixats tempestuosos i calamarsa a Barcelona (17-04-08)

18 d’abril del 2008

Ahir dijous, es va produir un augment de la inestabilitat com a conseqüència del pas d'una pertorbació sobre Catalunya. Durant el seu desplaçament va donar lloc a nombrosos ruixats, localment d'una certa intensitat i de caràcter tempestuós. En alguns casos va haver-hi calamarsades i inclús es va poder observar la formació d'alguns fenòmens tornàdics a les comarques barcelonines.

Al barri de Sants de la ciutat comtal es van recollir un total de 22,8 litres/m², repartits en tres ruixats. El primer va començar a primera hora del matí. Va anar plovent durant força estona, fins que al migdia, una línia de tempestes va descarregar amb intensitat.



Posterioment, a primera hora de la tarda, un altre nucli tempestuós, va creuar la ciutat, enfosquint-se de nou el cel amb gran rapidesa. Després, es van obrir clarianes, però a mitja tarda, una nova tempesta va arribar a la comarca del Barcelonès. Acompanyada de molts trons, el ruixat va deixar calamarsa a molts barris de la ciutat.



Avui divendres encara persistirà la possibilitat de noves precipitaciones a moltes comarques catalanes. Haviam si poc a poc comencen a augmentar les reserves d'aigua del país.

Font imatges: Meteocat

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP