"Meteoròlegs amb cara i ulls"

16 d’octubre del 2006

L’Associació Catalana d’Observadors Meteorològics (ACOM), amb l’objectiu de divulgar i donar a conèixer la meteorologia del nostre país, ha elaborat 4 busts dels científics Eduard Fontserè, Josep Pons, Gabriel Salvà i Campillo, Francesc Martí i Franquès, amb la intenció d’anar any rera any ampliant aquesta col·lecció. Són obra de l’artista Quim Molina.Amb la col·laboració de l’Observatori meteorològic de Pujalt, el proper 21 d’octubre s’inaugurarà aquesta exposició.

Dissabte 21 d’octubre

11:15 h: Recepció i benvinguda, a càrrec d’Ernest Guille, director de l’Observatori, i de l’alcalde de Pujalt, Sr. Antoni de Solà i Pareta..11:30 h: Presentació i inauguració, a càrrec de Joan Pellisé, director del Servei Meteorològic de Catalunya, i Manel Dot, president de l’ACOM.

Ponències

12:00 h: Eduard Fontserè, pare de la meteorologia catalana, a càrrec de Joan Arús (CMTC).
12:20 h: Salvà i Campillo, observador pioner, a càrrec de Mariano Barriendos (UB).
12:40 h: Martí i Franquès, químic universal, a càrrec de Quim Molina, historiador i autor de les obres.
13:00 h: Josep Pons, fotògraf innovador, a càrrec d’Ernest Guille (Observatori de Pujalt). Passi del vídeo sobre la vida de Josep Pons, d’Albert Santfeliu.

13:30 h: Cloenda i refrigeri


L’acte és obert a tothom, però es prega confirmació, bé trucant a l’ACOM (666.52.55.59), a l’observatori de Pujalt (93.869.80.22), o bé per correu electrònic a correu_acom@yahoo.es

L’exposició romandrà a l’Observatori de Pujalt fins al 21 de novembre. Per a visitar-la cal confirmar l’assistència a l’observatori, al telèfon 93.869.80.22

Web de l’ACOM: http://www.acom.es
Web de l’Observatori de Pujalt: http://www.pujalt.net/observatori

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP