Núvols noctilucents a Barcelona

24 de juny del 2021

Els núvols noctilucents són els núvols més alts en l'atmosfera terrestre, localitzats en la mesosfera a una altitud aproximada entre els 75 i 85 quilòmetres. Només s'aprecien quan la llum del Sol els il·lumina des de sota l'horitzó mentre que les capes més baixes de l'atmosfera estan en l'ombra de la Terra. Els núvols noctilucents són un fenomen meteorològic descobert recentment i encara no es comprèn del tot. De fet, no hi ha cap prova que fossin vistos abans del 1885.

Normalment es veuen en els mesos d'estiu en latituds entre els 50° i 70° al nord i sud de l'equador. La seva presència pot ser una pista dels canvis que ocorren en les capes altes de l'atmosfera. Des del seu descobriment, l'aparició de núvols noctilucents ha estat augmentant en freqüència, lluentor i extensió. Es teoritza que el seu increment està relacionat amb el canvi climàtic.

Aquesta matinada, a les 5:14 hores, he pogut veure (per primera vegada) i fotografiar els núvols noctilucents des de Barcelona. Ha estat una gran sort poder gaudir d'aquest fenomen meteorològic.

Autor fotografia: Diego Lázaro
Font d'informació: Wikipedia
  

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP