L'huracà Matthew colpeja Haití

4 d’octubre de 2016


Avui l'huracà Matthew, de categoria 4 sobre una escala de 5, ha tocat terra al sud-oest d'Haití. Es tracta de l'huracà més fort en colpejar aquesta nació caribenya des de fa més de 50 anys. El satèl·lit Terra de la NASA ha obtingut aquesta espectacular imatge poques hores després d'haver tocat terra, just quan s'assolien vents màxims sostinguts d'uns 230 quilòmetres per hora.

El National Hurricane Center (NHC) ha pronosticat precipitacions d'entre 380 i 500 mm al sud d'Haití i al sud-oest de la República Dominicana. Posteriorment, Matthew es desplaçarà cap a l'est de Cuba. Els efectes de l'huracà podrien ser devastadors en tota aquesta àrea del Carib com a conseqüència de la maror ciclònica, els vents extrems, les fortes pluges i les inundacions i esllavissades de terra.

Els patrons de vent a l'alta atmosfera i l'aigua calenta de l'Atlàntic tropical faran que Matthew pugui mantenir la seva força durant les properes jornades. Els estats nord-americans de Florida, Geòrgia, Carolina del Sud i Carolina del Nord es troben en alerta ja que ara mateix es troben dins de la trajectòria prevista de l'huracà.


Font d'informació i imatge: NASA

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP