Tempesta de tardor

24 de setembre del 2016

Dijous va començar la tardor i ahir ja vam poder gaudir de les tempestes típiques d'aquesta època de l'any. Durant la tarda van descarregar a força comarques i va ser al vespre quan van agafar força al voltant de Barcelona. Van caure veritables aiguats acompanyats d'un gran festival de llamps i trons.

La intensa precipitació, en alguns moments acompanyada de calamarsa, avançava des dels barris de la part alta de la ciutat en direcció al mar.


Sota un cel ben amenaçador se succeïen els llamps, com aquest que va impactar a la Torre de Collserola, amb els corresponents trons, cada vegada més seguits i forts.



La llampegada va ser encara més espectacular amb l'arribada de la nit. El cel s'il·luminava constantment amb cada una de les descàrregues elèctriques. Feia temps que no plovia amb aquesta intensitat!


La tempesta es va allunyar mar endins, on es va mantenir activa durant unes quantes hores més. Al barri de Sants vam recollir 22,7 mm. Però com acostuma a passar amb les tempestes, la precipitació va ser força irregular, tal i com ho demostren els 66,0 mm que es van acumular a l'Observatori Fabra. Sens dubte, una precipitació molt benvinguda tenint en compte la greu sequera que fa molts mesos que anem arrossegant.



Autor fotografies: Diego Lázaro
Font imatge radar: Meteocat
  

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP