Una mica de pluja i neu

7 de febrer de 2016

Aquesta matinada ens ha creuat un front que ha deixat precipitacions a moltes comarques. Les quantitats registrades han estat minses excepte en punts del Pirineu i Prepirineu, on els pluviòmetres s'han omplert una mica més.

Ha estat un petit canvi de temps dins la monotonia i poc moviment meteorològic dels últims mesos. Malauradament, continua la greu sequera que ja fa mesos que arrosseguem i sense cap episodi de pluges generals i abundants a la vista.

En alguns observatoris, com en el cas de l'Observatori Fabra de Barcelona, feia 95 dies que la precipìtació diària no havia superat el litre per metre quadrat. Una ratxa seca que s'ha trencat per poc, ja que la precipitació recollida ha estat de 1,1 mm. Però hi ha barris de la ciutat comtal que no han superat aquest llindar. A Sants, el ruixat només ha deixat 0,6 mm. La ratxa seca s'allarga un dia més i dijous vinent farà 100 dies de l'últim registre superior a 1 mm.

La precipitació ha estat en forma de neu a les muntanyes del nord del país i també al massís del Montseny. El canvi en el paisatge ha estat prou evident en aquest hivern que està resultant ser més càlid i sec del que és habitual. Moltes gràcies per les fotografies que ens heu fet arribar a través de Twitter mostrant-nos els efectes d'aquestes precipitacions en el territori!

Nevada al massís del Montseny (@jordirodoreda3)

Nevada al Pedraforca i massís del Cadí (@arnau_I)

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP