Huracans al gener?

15 de gener del 2016

L’any passat va finalitzar amb estranyes alteracions del clima i una gran quantitat de fenòmens extrems que van provocar greus danys arreu del món. Dues setmanes després de començar el 2016, ja tenim aquí la primera sorpresa: un huracà a l’Atlàntic.

Ahir, una depressió tropical a l’Atlàntic oriental es va convertir en l’huracà Alex. Es tracta del primer huracà a la conca des de 1938 i tot just el quart huracà en un mes de gener dels darrers 150 anys de registres.
 

A les 13:00 GMT, el satèl·lit Terra de la NASA va adquirir aquesta imatge d’Alex. Un parell d’hores més tard, la tempesta presentava vents sostinguts de 140 quilòmetres per hora i una pressió atmosfèrica al seu centre de 981 hectopascals.

L’huracà es trobava a uns 800 quilòmetres al sud de les illes Açores, per on està previst que passi avui. Alex no és només inusual per ser un huracà en ple hivern; també és inusual ja que és la segona tempesta que es forma tan al nord i l’est a l’Atlàntic (al nord dels 30º de latitud nord, a l’est dels 30º de longitud oest) des de l’any 1842.


Font informació/imatge: NASA
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP