Eclipsi parcial de Sol (20-03-2015)

19 de març de 2015

Durant el matí del divendres 20 de març de 2015 es produirà un eclipsi total de Sol visible com a parcial des de Catalunya. L’eclipsi comencerà el seu recorregut a l’Atlàntic Nord, en un punt situat al sud de Groenlàndia, culminant sobre les illes Fèroe i passant després per les illes Svalbard. A la resta d’Europa l’eclipsi es veurà com a parcial. A Islàndia, Escòcia i Noruega la parcialitat serà superior al 90%.

 
A continuació podeu veure la seqüència prevista de l’eclipsi per a la ciutat de Barcelona. En el següent enllaç podeu trobar l’hora d’inici, final i màxim de l’eclipsi, així com la magnitud i enfosquiment a l’instant del màxim, per a qualsevol municipi.

 
Recordeu sempre que l’observació del Sol sense prendre les precaucions necessàries pot provocar greus lesions en els ulls que fins i tot poden provocar la pèrdua permanent de la visió. I com s'ha d'observar un eclipsi de Sol? En aquest enllaç trobareu diversos mètodes per veure'l de forma segura.

Alguns enllaços per a seguir l'eclipsi en directe a través d'Internet:


El proper eclipsi solar visible com a total a Espanya tindrà lloc el 12 d’agost de 2026, seguit d’un altre el 2 d’agost de 2027. I el 26 de gener de 2028 podrem observar un eclipsi anular de Sol.


Fonts d'informació: Observatorio Astronómico Nacional (OAN) / ServiAstro
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP