Els efectes del temporal (27-30 novembre 2014)

1 de desembre del 2014


Novembre 2014 ens ha deixat pels anuaris meteorològics un fort temporal que va finalitzar en una llevantada. Quatre dies amb precipitacions molts abundants que han donat lloc a uns registres que en alguns observatoris han estat extraordinaris. Destaquen els 482,2 mm recollits al P.N. dels Ports (Baix Ebre), dels quals 336,1 mm van caure en 24 hores. I a molts punts del país s'ha superat àmpliament el llindar dels 100 mm.

També han estat notícia les ventades, el fort onatge i les nevades a cotes altes a la serralada pirinenca així com els nombrosos efectes provocats pel temporal arreu de la geografia catalana. Els rius han baixat ben cabalosos i diversos embassaments s'han omplert i han hagut d'obrir comportes. Àrees inundades, platges que han perdut sorra, arbres caiguts, esfondraments i, malauradament, una víctima mortal són la part negativa d'aquesta situació meteorològica viscuda durant els últims dies.

A través de les xarxes socials s'ha dut un terme un magnífic seguiment d'aquest temporal. Moltes gràcies per les vostres dades, fotografies i comentaris!
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP