El vent com mai abans l'havies vist

13 de gener del 2014


Actualment Internet ens permet consultar una gran quantitat d’informació meteorològica. Avui us vull parlar d’una pàgina web que conté un mapa interactiu amb els corrents d’aire en temps real de tot el planeta. Realment es tracta d’una eina molt útil que ens permet visualitzar el vent d’una forma senzilla i entenedora.

Earth wind map s’actualitza cada tres hores utilitzant les dades del Global Forecast System, NCEP i US National Weather Service. Mitjançant el cursor podeu girar el mapa i fer-hi zoom sobre una regió. Serà llavors quan apareixerà l’opció de seleccionar un punt en concret, obtenint les coordenades geogràfiques (latitud i longitud) juntament amb l’angle de direcció i la velocitat del vent.

Si cliqueu sobre la paraula earth, situada a l’extrem inferior esquerre, us apareixerà un menú on podreu escollir la projecció del mapa, capes d’informació meteorològica, consultar el vent a diferents altures (a partir de la pressió atmosfèrica), determinar la vostra posició actual sobre el mapa i veure l’escala de colors utilitzada. Per últim, mitjançant un petit control de comandaments, podeu obtenir informació de les últimes 24 hores i conèixer el pronòstic a un dia vista.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP