Inestabilitat de tardor

7 d’octubre del 2013

Divendres passat, un actiu front de tempestes va creuar Catalunya d'oest a est. Les precipitacions va ser intenses, acompanyades d'abundant aparell elèctric, fortes ventades i algunes calamarsades/pedregades. Van produir-se diversos aiguats i algunes rieres van baixar ben plenes de forma sobtada. En algunes comarques, com per exemple a Osona, les destroses materials van ser notables: danys en vehicles i mobiliari urbà, arbres caiguts... Tot apunta a que va tenir lloc un esclafit.

Posteriorment, el mestral i la tramuntana es van encarregar d'endur-se la calor i la intensa xafogor de les jornades prèvies. Durant el cap de setmana, la inestabilitat s'ha mantingut al voltant de les comarques del litoral i prelitoral central, tot plegat com a conseqüència d'una típica situació de rebuf. Les nuvolades van crèixer amb força, donant lloc a ruixats i tempestes, localment intenses. Des de la costa s'ha pogut observar un gran festival de descàrregues elèctriques i inclús la formació d'algunes mànegues.

Diversos observadors meteorològics i aficionats a la fotografia ens han fet arribar les seves espectaculars captures via Twitter. Aquí en teniu una petita mostra:

Tempesta davant la ciutat de Barcelona (04-10-13) via @BcnSkyline

La tempesta anterior, vista des de Tarragona (04-10-13) via @meteopallars
 
Mànega davant la ciutat de Badalona (06-10-13) via @Oriol_Bdn
 
La mànega anterior vista des del Turó de la Rovira (BCN) (06-10-13) via @BcnSkyline

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP