Neu, neu i més neu!!!

11 de febrer del 2013

Enguany està sent una gran temporada de nevades al Pirineu. Alguns registres són ja els més importants dels últims 15 anys i encara queden moltes setmanes per endavant durant les quals pot seguir nevant. En alguns sectors, sobretot del vessant nord, tanta neu ha esdevingut un problema. Per exemple, el Port de la Bonaigua fa gairebé un mes que està tancat al trànsit. Les màquines llevaneus treballen permanentment netejant les carreteres. Una feina titànica tenint en compte les contants nevades i les allaus (naturals i provocades) que estan tenint lloc durant aquestes últimes setmanes.

Els gruixos de neu comencen a ser considerables. Avui hem conegut que a Baquèira-Beret (Val d'Aran), la neu acumulada durant el darrer mes ha estat de 919 centímetres. I des de la primera nevada ja s'han mesurat més d'onze metres!!!

Estació d'esquí de Cauterets (25-01-13)

Sempre volem esquiar amb bons gruixos de neu... però que passaria si l'estació d'esquí no pogués obrir per excès de neu? Això és el que va succeïr, a finals de gener, a l'estació francesa de Cauterets, que va quedar colgada per la gran quantitat de neu acumulada. En menys d'un mes han caigut més de set metres de neu nova! A hores d'ara l'estació torna a funcionar, amb 13 de les 20 pistes obertes i gruixos de neu que oscil·len entre els 455 centímetres (cota 1.850 metres) i els 570 centímetres (cota 2.400 metres). Un veritable pastís de neu!!! 




Font vídeo / imatge: Wat.TV / OT Cauterets

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP