Tardes tempestuoses

30 de maig del 2012

Des de fa gairebé dues setmanes, les tempestes estan sent notícia durant gairebé totes les tardes a diverses comarques del país, especialment del terç nord. El pas d'alguna pertorbació i la presència d'una mica d'aire fred en alçada fa que, amb l'escalfor generada durant uns matins força assolellats, les nuvolades creixin amb energia i acabin descarregant ruixats i tempestes, localment de forta intensitat.

Durant les últimes jornades, les tempestes han anat acompanyades de calamarsades, pedregades i ventades. Ja ho diu la dita popular: "Pel maig, cada dia un raig". Aquestes precipitacions són molt benvingudes, ja que mantenen humit el territori i ajuden a disminuir el risc d'incendi forestal.

 Tempestes sobre les comarques del nordest de Catalunya (30-05-2012)

A curt termini, els models meteorològics ens indiquen que, amb petites variacions, seguirem sota la mateixa llei de temps. Demà i divendres tornarem a tenir matins amb domini del sol però a la tarda sorgiran noves nuvolades, que deixaran alguns xàfecs, localment tempestuosos. Però a diferència dels últims dies, no seran tan intensos i quedaran concentrats a l'àrea pirinenca. La calor s'accentuarà, amb valors pràcticament estiuencs a gran part del país. Posteriorment s'entreveu un canvi de temps, sobretot entre diumenge i els inicis de la propera setmana. Sembla que les precipitacions guanyarien extensió i intensitat, i les temperatures experimentarien un sensible descens.


Font imatge: NASA

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP