Tempestuosa nit de juliol

13 de juliol del 2011

A les portes de la canícula (estadísticament el període de temps més calorós de l'any a la totalitat del territori català), l'estiu ens ha ofert un nou canvi de temps. I és que la primera part d'aquesta estació s'està mostrant un xic atípica, amb pocs dies de calor intensa i amb força ruixats i tempestes.

Ahir dimarts, el pas d'una línia frontal acompanyada d'aire fred en alçada va afavorir la formació de tempestes. Les primeres van començar a caure durant la tarda-vespre, especialment a les comarques del nord i de ponent. Poc a poc es van anar desplaçant cap a la meitat est del país, on van descarregar amb força durant la matinada. Les tempestes va ser breus però localment intenses, acompanyades d'abundant aparell elèctric i, en alguns casos, de calamarsa.

El soroll provocat per l'elevada intensitat de precipitació i pels trons ha despertat a moltes persones durant la passada matinada. No obstant, les quantitats d'aigua recollides no han estat molt abundants. Destaquen registres d'entre 20 i 40 litres per metre quadrat en algunes comarques de la meitat nord.

Mapes de les descàrregues elèctriques (12-07-2011 i 13-07-2011)


Imatge dels radars, amb una forta tempesta descarregant sobre la ciutat de Barcelona


Font imatges: METEOCAT

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP