"Les llums del nord"

30 de març del 2011

Al llarg dels darrers mesos s'ha pogut constatar, a través de diversos tipus d'observacions, com el Sol ha anat incrementant la seva activitat. El nombre de taques i d'erupcions solars ha augmentat, després d'uns anys durant els quals l'astre rei s'havia mostrat poc actiu.

Una conseqüència directa d'aquesta situació ha estat una major observació d'aurores ("boreals" en l'hemisferi nord i "australs" en el sud). Es tracta d'un fenomen lluminós originat pels efectes de les tempestes solars, que provoquen alteracions en el camp geomagnètic de la Terra. Les aurores s'observen sobretot en els cels de zones pròximes als pols de la Terra.

Durant els últims dies, a través d'algunes xarxes socials, he pogut veure un parell de vídeos sobre aurores que m'agradaria compartir amb tots vosaltres. Són realment espectaculars, mostrant-nos la gran bellesa d'aquest fenomen que té lloc a les capes altes de l'atmosfera.



Font vídeos: Vimeo

3 comentarios:

David Rubio ha dit...

Bon dia, m'és molt útil el teu blog. Treballo a una empresa de control de plagues (Ibertrac.com) i estic a l'agüait de quant els tèrmits fan vols nupcials (per crear nous termiters) i comprovo la temperatura humitat i pressió per veure si aconsegueixo relacionar les puntes d'activitat amb la climatologia. Crec que a lallarga puc aconseguir una informació força útil, malgrat sovint els tèrmtis es veuen influits per les condicions del interior de les cases (les calefaccions i les humitats a vegades les enreden).
Salut

Diego Lázaro ha dit...

Hola David!
Moltes gràcies pel teu comentari! Celebro que la informació que publico en el meu blog et pugui ser útil.
Salutacions.
Diego

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP