Adéu, anticicló!!!

14 de febrer de 2011

L'anticicló més mediàtic dels últims anys ja és història. Han estat moltes jornades parlant de boires i boirines, inversions tèrmiques, contaminació en els nivells baixos de l'atmosfera, "minves de gener", absència de precipitacions... Finalment, una profunda pertorbació, situada al nordoest de les Illes Britàniques, ha començat a impulsar vents i línies frontals cap a territori peninsular. Les altes pressions, ja força afeblides, s'han desplaçat cap al nord del continent africà.

D'aquesta forma ha arribat l'esperat canvi de temps. Una primera línia frontal ha escombrat avui Catalunya. La nuvolositat ha estat abundant, donant lloc a precipitacions que, en general, han estat minses. Al Pirineu, la neu ha reaparegut per sobre d'uns 1000 metres, fent que el paisatge torni a ser una mica més hivernal. Les temperatures han experimentat un descens i el vent de mestral ha bufat amb una mica d'empenta a les comarques del sud.


Imatge del satèl·lit Terra, amb el front creuant Catalunya (14-02-2011)

Avui també s'ha començat a notar una millora en la qualitat de l'aire, que s'anirà consolidant durant les properes jornades. Durant aquesta setmana tindrem una mica més de moviment meteorològic, ja que ens anirant creuant diverses línies frontals. El temps serà variable, amb estones de sol, nuvolades i també nous ruixats, que no deixaran grans quantitats de precipitació. Les temperatures no experimentaran grans oscil·lacions a curt termini. Potser, a partir del cap de setmana tendiran a l'alça, però encara és aviat per a confirmar-ho.

Font imatge: NASA

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP