Tornarà l'hivern!

17 de gener del 2011

La presència d’altes pressions sobre la Mediterrània occidental ha provocat que les depressions circulessin per latituds superiors a la nostra. Com acostuma a passar en aquestes situacions, l'estancament d'aire fred en les planes interiors ha donat lloc a la formació de boires, que al Pla de Lleida i a bona part de la vall de l'Ebre han estat espesses i persistents. El fred, l'elevada humitat i la mala visibilitat han marcat el temps d'aquestes àrees al llarg de les darreres jornades. A la resta de Catalunya, el sol s'ha imposat amb claredat, afavorint l'ascens de les temperatures diurnes i accentuant-se la inversió tèrmica, fenomen atmosfèric pel qual la temperatura augmenta amb l'altitud, al contrari del que és habitual.

Ahir diumenge, les boires també van afectar a molts punts costaners, tant de Catalunya com del País Valencià i les Illes Balears. El satèl·lit Aqua de la NASA va capturar aquesta imatge, on s'aprecien les boires amb detall.


Aquesta nova setmana comença amb canvis a la vista. L'anticicló, amb el pas dels dies, s'anirà desplaçant cap a les illes Britàniques. Això permetrà una entrada de vents del sector de gregal, que faran baixar notablement les temperatures. De cara al proper divendres, l'ambient serà de rigorós hivern. Haurem d'esperar a properes actualitzacions dels models meteorològics per a veure si aquesta irrupció d'aire fred vindrà acompanyada o no de precipitacions. De moment caldrà tornar a tenir a punt la roba d'abric.



Font imatges: NASA / Wetterzentrale

2 comentarios:

Marc Noguera Gordo ha dit...

Hola Diego,
El què sembla clar és que de cara a finals de setmana les temperatures seran de ple hivern. Però molt em temo que hi haurà abscència de precipitacions, si menys no aquí a Catalunya...
Esperem que canvïi, jejeje
Salutacions,
Marc Noguera

Diego Lázaro ha dit...

Hola Marc!
Es confirma l'entrada d'aire fred. Les temperatures seran baixes durant bastantes jornades. Entre dijous i divendres crec que podríem tenir alguna "sorpresa" en alguns punts del país. Ja veurem quin tipus de precipitació serà...
Bona méteo!
Diego

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP