Retorn a l'hivern (03-05-2010)

3 de maig del 2010

Avui la méteo ha tornat a ser notícia, amb un notable canvi de temps. Encara que sigui per uns dies, l'hivern ha tornat. El domini del sol i les càlides temperatures de la setmana passada ja són història. Ara és el torn de les pluges generals i abundants, en molts casos superiors als 50 litres per metre quadrat; nevades destacables a les muntanyes; considerable descens de les temperatures; alteració de l’estat de la mar,...


Radars Meteocat, 03-05-2010, 18:24 UTC

A la ciutat de Barcelona, des de la nit de diumenge i depenent dels barris, ja s'han acumulat uns 60 litres per metre quadrat. La precipitació està caient de forma bastant continuada, tot i que en alguns moments també ho ha fet amb una certa intensitat. Ha estat una jornada ben passada per aigua.


Ensemble de T850hPa i precipitació per BCN (03-05-2010)

Els models meteorològics ens indiquen que la inestabilitat es mantindrà durant bona part de la setmana. De cara a les immediates hores persistiran les precipitacions, que en alguns punts podrien arribar a acumular més de 100 litres per metre quadrat. Seguirà nevant, sobretot a l'àrea pirinenca, on podran caure més de 30 centímetres de neu nova. L'ambient serà d'hivern, especialment durant les hores nocturnes. El vent de component nord es reforçarà i provocarà una major alteració de l'estat de la mar. Queda clar que el maig ha començat amb força moviment meteorològic.

Font imatges: Meteocat / Wetterzentrale

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP