Boires litorals (14-05-2009)

17 de maig del 2009

El passat dijous, la boira va ser notícia en algunes comarques del litoral central. Des de primera hora del matí i fins al migdia, bancs de núvols baixos van cobrir tot el pla de la ciutat de Barcelona. La visibilitat es va reduir notablement ja que, en alguns moments i arran de mar, va arribar a ser inferior als 300 metres. L'Aeroport de El Prat va registrar algunes incidències per efecte de la boira, que al llarg de la tarda va desaparèixer com a conseqüència d'un gir dels vents i del pas de diversos ruixats, localment de caràcter tempestuós.


Durant la primavera, entre març i maig, és freqüent la formació de boires a la façana litoral, coincidint amb l'arribada de masses d'aire càlid en alçada, que entren en contacte amb el fresc mar Mediterrani. Una bona mostra d'aquest tipus de boires litorals va ser captada, el 28 d'abril de 2000, pel fotògraf Andoni Canela. Dos dies més tard, la fotografia va ser publicada al diari La Vanguardia. Els barris més propers al mar van quedar coberts per la boira, mentre el sol, acompanyat d’alguns núvols prims, lluïa sobre la resta de la ciutat. Els clients de l’Hotel Arts podien jugar a canviar de temps, desplaçant-se verticalment amb l’ascensor, ja que la part superior d’aquest edifici, d’uns 150 metres d’alçada, emergia d’entre la boira. Les temperatures més elevades de l'interior de la ciutat afavorien el desplaçament dels núvols baixos, que es disipaven a pocs metres del mar. La fotografia va ser realitzada des d’un globus aerostàtic captiu, que durant unes setmanes va estar situat a la Vila Olímpica.

Font imatge:
La Vanguardia

2 comentarios:

Abelunimbus ha dit...

Sí, la boira que va fer que el Barça arribés amb retard!! Aviam si reapareixen a mitjans de setmana... Com ho veus?

Diego Lázaro ha dit...

La bombolla d'aire càlid en alçada que hi haurà entre dijous i divendres serà notable. L'aigua del mar encara està frescota, al voltant dels 18ºC. Els models indiquen predomini dels vents de component sud. Però si les brises es mantenen febles, amb una lleugera component marítima, potser podrien tornar a formar-se alguns bancs de boira litorals...

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP