Previsió méteo estacional: Abril-Maig-Juny 2008

9 d’abril de 2008

Les previsions meteorològiques estacionals són una eina resultant del càlcul dels models meteorològics realitzats per potents ordinadors, però encara són poc fiables i sensibles a les nostres latituds, ja que es basen en models a nivell planetari que traslladen anomalies a la franja tropical. No obstant, ens donen indicis de com podria ser el temps dels propers mesos.

Les previsions a nivell europeu per al trimestre Abril-Maig-Juny de 2008 indiquen que les temperatures seran més altes del que és habitual en aquesta època, amb valors més elevats a bona part del continent europeu. Pel que fa a les precipitacions, se situarien al voltant de la mitjana.

Ja veurem que acabarà passant, però ara mateix no són "bones" previsions les que reflecteixen aquests mapes, tenint en compte la greu sequera que estem patint. Cal que plogui de forma general i abundant a tot el territori, però especialment a les capçaleres del rius. A més a més, unes temperatures per sobre de la mitjana comportarien un augment de l'evaporació i una major sequetat dels nostres boscos, justament abans de l'inici de l'època estival, que és quan es dispara el risc d'incendi als boscos mediterranis. Esperem que es mantingui la "poca fiabilitat" d'aquestes previsions estacionals.


Font: IRI

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP