Estat dels embassaments catalans (20-07-2007)

20 de juliol del 2007

L'estiu avança i ja fa moltes setmanes que no ha plogut amb una mica de cara i ulls. Les reserves d'aigua dels embassaments catalans segueixen a la baixa. Aquesta situació ha donat lloc a que totes les conques catalanes, tret de la Muga, hagin entrat en excepcionalitat.

Des de les darreres pluges del mes d’abril, molt abundants i típiques de la primavera, no ha plogut de manera sostinguda i suficient per tal de recuperar totalment els sistemes com s’esperava (la pluja acumulada a les conques internes entre maig i juny ha estat 40 mm per sota de la mitjana històrica).

L’entrada en fase d’excepcionalitat per dèficit de pluviometria comporta que els municipis que depenen de les conques que entren en aquest nivell han de garantir una dotació màxima de 270 litres per habitant/dia.

L’entrada a la fase d’excepcionalitat 1 a la conca del Llobregat va comportar l’activació del Decret de sequera a la totalitat del territori català. En aquest sentit, d’acord amb el Decret, els municipis, amb caràcter global, hauran d’adoptar mesures que consistiran a restringir els recs a parcs i jardins, prohibir l’ús d’aigua potable per a fonts i usos ornamentals, mantenir i reaprofitar l’aigua de piscines d’ús públic i privat, optimitzar l’ús de l’aigua en parcs aquàtics i altres instal·lacions lúdiques, i reduir la utilització d’aigua de boca per a neteja viària, entre altres mesures.


Estat dels embassaments de les Conques Internes Catalanes


Estat dels embassaments de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre

Fonts: Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP